Monster Hunter: Филмът (2021)

Monster Hunter: Филмът (2021)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.3 (53 votes)

Харесвате ли филма?

"Monster Hunter: Филмът" е фантастичен екшън на режисьора и сценарист на Пол У.С. Андерсън. Действието на филма се развива в свят, обитаван от невиждани от човешкото око силни и опасни чудовища. Те управляват този свой свят с настървена жестокост.
Но малко преди да се пренесем там, в реалния свят капитан на американско военно подразделение Натали Артемида (Мила Йовович), със своя отряд издирва група изчезнали войници в пустинята. Поради свирепа пясъчна буря обаче, се налага транспортиране на красивата Артемида и нейния екип именно в този опасен свят. Там те намират останките на изчезналите войници и техните превозни средства. Главната героиня от "Monster Hunter: Филмът" и нейните бойци са шокирани от непознатата и враждебна за тях нова среда, която е дом на ужасни чудовища, имунизирани от военни нападения.

Когато Диабло - огромно подземно чудовище, се приближава към тях, Ловецът наблюдавайки групата отдалеч им подава предупредителен сигнал. Чудовището, непроницаемо за куршуми и гранати, атакува и убива няколко члена на отряда. Оцелелите се скриват в пещера, където са нападнати от стадо паякообразни. Всички са убити с изключение на Артемида, която се натъква на Ловеца. Двамата се бият в ръкопашен бой, но не за дълго. В един момент те неохотно се съгласят да си сътрудничат.

Ловецът по някакъв мистериозен начин винаги успява да изпревари чудовищата. Всъщност той притежава свои уникални умения, които му позволяват да оцелява във враждебната среда. Постепенно той и Артемида успяват да изградят доверие по между си.

Артемида научава, че порталите са създадени от Небесната кула - структура, разположена от другата страна на пустинята. Ловецът разкрива, че за да стигнат до кулата, ще трябва първо да убият Диабло. Натали започва да се учи да се бие използвайки част от уникалната екипировка на Ловеца и му помага да поставят капан на чудовището, за да го унищожат чрез отровата от паякообразните. Ще успеят ли двамата да победят Диабло и да прекосят пустинята?

Кинолентата от 2021г "Monster Hunter: Филмът" е базирана на известната видеоигра Capcom. Във филма участва съпругата на Пол У.С. Андерсън - Мила Йовович, а също и актьорите Рон Пърлман, Диего Бонета, Меган Гууд и други.