Те пожелаха смъртта ми / Those Who Wish Me Dead (2021)

Те пожелаха смъртта ми / Those Who Wish Me Dead (2021)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.2 (20 votes)

Харесвате ли филма?

Действието на филма "Те пожелаха смъртта ми" (Those Who Wish Me Dead 2021) се развива в голям природен резерват в щата Монтана. Главната героиня Хана Фабер (Анджелина Джоли) живее изолирано в гората, като работата й е да наблюдава околностите и в случай на възникнал пожар, да алармира горските и пожарните служби. Хана не случайно е избрала тази изолирана работа. Към това решение я е подтикнало изключително силното й чувство за вина към загинали хора. Главната на героиня филма "Те пожелаха смъртта ми" по-рано е работила като спасител в парашутен отряд, но е оставила тази длъжност завинаги след инцидент. Тя смята, че е виновна за смъртта на трима тийнейджъри.

Един ден по време на дежурство на пожарната кула Хана забелязва в гората изплашено момченце, което се лута безцелно. Тя успява да го настигне и да установи контакт с него. Главната героиня разбира, че 12-годишният Конър Касърли (Фин Литъл) е преследван от двама наемни убийци. Момчето с ужас споделя на Хана, че мъжете искат да го убият, защото преди това пред очите му те са убили баща му. Преследвачите са инсценирали катастрофа и така Конър с баща му се озовали в нея. Когато те спрели мъжете застреляли бащата пред момченцето, след което той някак е успял да им се изплъзне. Малко преди убийството бащата сякаш, предчувствайки най-лошото, заръчал на Конър в случай на опасност да потърси помощ от "онзи, на когото може да има доверие".

Малко по-късно килърите идват към пожарната кула, в която се намират Хана и детето. Тя, благодарение на предишния си опит и умения за оцеляване сред дивата природа, успява да избяга заедно с момченцето от преследвачите. Сега обаче убийците имат две мишени – Конър (свидетел на убийството) и Хана, (която вече знае всичко). Ще успеят ли главните герои да се спасят от преследвачите? Предстои да разберем.

"Те пожелаха смъртта ми" (Those Who Wish Me Dead 2021) е американски екшън, заснет от режисьора Тейлър Шеридан по негов съвместен сценарий с Чарлс Левит и Майкъл Корита. Филмът е базиран на едноименния роман на Корита. Във филма участват Анджелина Джоли, Фин Литъл, Ейдън Гилън, Тайлър Пери, Никълъс Холт, Джейк Уебър, Джон Бернтал
и други.