Спайдърмен: Няма път към дома Spider-man: No Way Home (2021)

Спайдърмен: Няма път към дома Spider-man: No Way Home 2021

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.2 (272 votes)

Харесвате ли филма?

Американският филм "Спайдърмен: Няма път към дома" (Spider-man: No Way Home 2021) е базиран на историите за супер героя от комиксите на Марвел - Спайдърмен.

Главният герой в "Спайдърмен: Няма път към дома" е Питър Паркър. Той е гимназист, чийто живот е раздвоен между това да бъде супергерой и да ходи на училище. В края на предишната част, Паркър сваля любимата си на земята, след като прелита над Ню Йорк и забелязва, че на гигантски екрани се появява обобщение на последните новини. Медиите разпространяват кадрите, според които Спайдърмен, а не Мистерио, е отговорен за атаката в Лондон. Появява се също информация, която разкрива самоличността на супергероя. Паркър и Мишел са заобиколени от хора, които току-що са открили, че именно Паркър стои зад самоличността на Спайдърмен.

Главният редактор на списание Daily Bugle - Джон Джеймсън, започва кампания срещу Паркър, който според него е убил Мистерио. Питър е подкрепян само от Мишел, Нед и Флаш Томпсън – гадняр, който изпитва искрено възхищение от Спайдърмен. Полицията обаче започва разследване, по време на което са разпитани всички приятели и най-близкият роднина на Паркър - леля Мей. След всички влудяващи разпити, Паркър решава да се свърже с доктор Стрейндж и да го помоли да направи така, че всички да забравят истинското име на Спайдърмен. Въпреки предупреждението на Уонг, магьосникът се съгласява да помогне на Паркър. По време на ритуала обаче, нищо не върви по план и се отваря портал между вселените. Така ситуацията ескалира.

Стрейндж заявява на Паркър, че проблемът е в желанието му да води двоен живот и го предупреждава за опасностите от подобно желание. Питър Паркър трябва да избере своя път и да спре да се крие от външния свят, преструвайки се на плах ученик. По време на ритуала се нарушава стабилността на времевия континуум, чрез което част от най-опасните злодеи попадат отново на планетата Земя. Сега задачата на Спайдърмен е да ги върне обратно в техния свят. Всичко това и още много незабравими моменти само във филма "Спайдърмен: Няма път към дома" (Spider-man: No Way Home 2021).