Свободен играч / Free Guy (2020)

Свободен играч / Free Guy 2020

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7 (66 votes)

Харесвате ли филма?

Новият американски приключенски и при това смешен екшън "Свободен играч" (Free Guy 2020) е един от дългоочакваните премиери през 2020 година. Кинолентата донякъде е вдъхновена от компютърна игра, но повече напомня нашумелия преди години филм "Шоуто на Труман". Новата кино творба е дело на режисьора Шон Леви и сценаристите Зак Пен и Мат Либерман. Последният е създател на новата версия на "Семейство Адамс".
Сюжетът на "Свободен играч" (Free Guy 2020) разказва необикновената история на главния герой на име Гай, в чиято роля блестящо се превъплъщава актьорът Райън Рейнолдс.
На пръв поглед животът на Гай е най-обикновен. Всяка сутрин той се събужда, пие кафе, облича се безупречно и отива на работа в банката, в която работи като банкер. Забележителното е, че той е винаги усмихнат и любезен дори при обир на банката, в която работи. Вътрешно обаче Гай е някак самотен и копнее да срещне своята половинка. Любовта и личният живот определено са важна съставляваща за него част, която ужасно му липсва.
Но има и нещо друго, като цяло животът му е малко странен. Така в един момент самият той започва да забелязва, че животът му и този на хората в града протича някак необичайно за нормалните хора: всекидневно някого блъскат с кола, в някого стрелят, удрят, взимат за заложници, постоянно стават обири на банки и търговски обекти, хвърчат някакви хора с пищови и огнехвъргачки, падат горящи трупове от прозорците, тук там се мяркат странни полицаи, облечени в плюшени костюми на розови зайци, но с автомати в ръка...
Всичко това започва много да се набива на очи на главния герои и все повече той започва да си мисли, че в света около него има нещо гнило. Върху това той разсъждава все по-усилено докато един ден не решава да се изправи срещу обирджиите при пореден обир на банката му. Така Гай установява, че всъщност е част от една огромна видеоигра, а самият той в нея е незначителен персонаж. След като разбира това обстоятелствата го събират с красиво момиче, което също е прозряло истината. Двамата се обединяват cpeщy злoдeите, ĸoитo всекидневно им развалят живота и cвeта.
Ще успее ли Гай да спечели сърцето на момичето и да се превърне в главен герой в играта? Предстои да разберем гледайки "Свободен играч" (Free Guy 2020).