Рая и последният дракон / Raya and the Last Dragon (2021)

Рая и последният дракон / Raya and the Last Dragon 2021

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.1 (35 votes)

Харесвате ли филма?

"Рая и последният дракон" (Raya and the Last Dragon 2021) е новата приключенска анимационна продукция от 2021 година. Режисьори на анимационния филм са Дон Хол и Карлос Лопес Естрада. Анимацията "Рая и последният дракон" разказва за приключенията на главната героиня Рая. Тя е решително и силно момиче, което е готово само да се изправи срещу цялото зло на Земята, за да спаси света.

Историята започва така: Веднъж в мирните земи на страната Кумандра, обитавана от хора и дракони, които им създават вода, се появяват създанията на хаоса - друуните. Те превръщат всеки, до който се докоснат, в камък. Драконите успяват да прогонят друуните и да върнат живота на вкаменените хора, но самите те така и не успяват да възкръснат. Те оставят след себе си единствено вълшебния драконов камък.

В опит да завладеят остатъците от магията, хората се разпадат на пет племена, като разделят Кумандра на отделни страни: Опашка, Нокът, Зъб, Гръбнак и Сърце. В държавата Сърце остава вълшебният камък, поради което всички останали започват да й завиждат. Така настъпва враждата между племената.

Петстотин години по-късно вождът на страната Сърце решава да обедини племената и да сложи край на войната. Той ги кани на голям пир. Дъщеря му Рая, която преди това е издържала изпита за титлата пазител на камъка, се запознава с момичето Намаари, (дъщеря на вожда на страната Зъб). Момичето разказва на Рая, че според легендата последният дракон все още е жив. Тя подарява на главната героиня своето украшение във форма на дракон. Рая в знак на благодарност показва на Намаари вълшебния камък на драконите. В последствие се оказва, че всичко това е било планирано от вожда на сраната Зъб и племето му се е подготвяло да открадне камъка. След него пристигат воини от другите племена и случайно счупват камъка, в резултат на което друуните се възраждат. В паниката вождовете на племената взимат по едно парче от вълшебния камък. Вождът на страната Сърце спасява Рая, като я бута от моста в реката, (друуните се страхуват от момичето), но самият той се превръща в камък.

Шест години по-късно Рая намира последния дракон Сису. Той е женски. Сису е спала през всичките петстотин години и не знае колко недоверчиви и злобни са станали хората. Тя е последният съществуващ дракон и може да се превръща в човек. Друуните преследват Рая. Гледайте анимационният филм "Рая и последният дракон" (Raya and the Last Dragon 2021), за да разберете дали ще успее момичето да победи злото.