Приятели: Отново заедно / Friends: The Reunion (2021)

Приятели: Отново заедно / Friends: The Reunion (2021)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.4 (12 votes)

Харесвате ли филма?

Приятели: Отново заедно (Friends: The Reunion 2021) е американски филм от 2021 година на режисьора Бен Уинстоун. Това не е поредният епизод от популярния сериал "Приятели", а е специален филм с участието на любимите актьори от сериала, събрани отново заедно седемнадесет години след излъчването на последния епизод от любимата поредица. Във филма участват: Кортни Кокс, Дженифър Анистън, Матю Пери, Мат Лебланк, Дейвид Шуимър и Лиса Кудроу.

Приятелите се събират отново на снимачната площадка в Лос Анджелис, където е сниман легендарният сериал, за да си спомнят как е било преди. Става дума за разговор с актьорите в присъствието на публиката в студиото на "Приятели". Този филм повече е документален, а може би по-скоро дори е ток-шоу, в което се събират създателите на сериала и актьорите, изпълнили главните роли в него.

В студиото са добре познатите декори, а актьорите, външно доста променени с годините, разказват за задкулисните истории, любимите епизоди и развяват някои митове. Стана известно, че шестимата главни герои са приятели и в реалния живот. Те споделят, че от началото на сериала през 1999 г. до последния му епизод през 2004 година, те никога не са имали скандали. Винаги са били сплотени и са се подкрепяли дори и в реалния живот.

Към артистите се присъединяват и други съвременни знаменитости, израснали в шоуто, а сбогуването на истински стари приятели разчувства точно както раздялата им преди седемнадесет години. Разговорите на приятелите са разнообразени с документален разказ със снимките от сериала.

Сценаристите на шоуто Кевин С. Брайт, Дейвид Крейн и Марта Кауфман споделят истории от кастинга, за писането на сценария и разбира се, за снимките на епизодите. Периодично на снимачната площадка се появяват изпълнители на поддържащи роли в сериала макар, че е трудно да наречем Джанис и Гюнтер второстепенни персонажи.

От разказите на актьорите разбираме, че по време на проекта Дейвид Шуимър и Дженифър Анистън почти са се влюбили в реалния живот... Какво ли още ще научим за любимите актьори от "Приятели"? Предстои да разберем гледайки Приятели: Отново заедно / Friends: The Reunion (2021).