Покемон: Детектив Пикачу / Pokemon: Detective Pikachu (2019)

Покемон: Детектив Пикачу

Оценка на филма

Your rating: None Average: 9.3 (3 votes)

Харесвате ли филма?

Действието на филма "Покемон: Детектив Пикачу" (Pokemon: Detective Pikachu 2019) се развива във Вселената на "Покемон". Главният герой е 21-годишният продавач на застрахователни услуги Тим Гудман (Джъстис Смит), захвърлил тренировките на покемони поради загубата на майка си и отсъствието на баща си Хари.

Един ден заедно със своя приятел Джейк (Карън Сони), Тим разбира, че Хари е починал по време на разследване на едно дело. Момчето заминава в Райм Сити - мегаполис, в който са забранени битките на покемоните и е построен, за да позволи на покемоните и хората да съжителстват мирно, (всеки човек има партньор покемон, който не живее в Poke Ball).

Докато Тим се намира в апартамента на баща си и е потънал в спомени от детството си изведнъж се сблъсква с Пикачу (Райън Рейнолдс), чиято реч по някакъв начин разбира. Пикачу е бивш партньор на Хари и е щастлив от факта, че най-накрая някой го чува и разбира. Двамата с Тим се сприятеляват. В един момент обаче те са нападнати от група Айпоми под въздействието на лилав газ, който Тим случайно изпуска от епруветка, намерена на бюрото на баща му. След като действието на газа преминава Айпомите оставят на мира Тим и новия му приятел Пикачу.

Двамата се скриват в едно кафе, където Пикачу разказва на момчето, че е детектив, страдащ от амнезия, но въпреки това е абсолютно сигурен, че е бил партньор на Хари, както и че двамата са разследвали съответното дело. Тим и Пикачу намират Люси (Катрин Нютън), колумнистка, която иска да стане репортер и е подозрителна към смъртта на Хари и нейния покемон Псидак. Тя разказва, че Хари е имал информатор в корабостроителницата, който се оказва покемонът мистър Мим. Двамата главни герои намират покемона и започват да го разпитват. Мистър Мим ги насочва към незаконна подземна арена, собственост на Себастиан (Омар Чапаро), чийто поокемон Шаризард преди време се е сражавал с Пикачу. И тук започва най-интересното. Гледайте!

"Покемон: Детектив Пикачу" е фентъзи филм от 2019 година на режисьора Роб Летърман. Сценаристи на филма са Никол Пърлман, Мери Парънт и Роб Летърман. Филмът е базиран на играта Detective Pikachu от обичаната поредица Pokemon.