Повелителят на драконите / Dragon Rider (2020)

Повелителят на драконите / Dragon Rider (2020)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 9.7 (6 votes)

Харесвате ли филма?

Във анимационният филм "Повелителят на драконите" (Dragon Rider 2020) някога драконите и хората са живеели в мир, като във всичко са си помагали и са се подкрепяли. Но един ден зъл гений (учен) решава да сътвори създание – Антидракон, което да унищожи всички дракони, за да стане лидер на света. Но в идеята си ученият най-малко е очаквал, че съществото няма да иска да се подчинява на човека, че ще погълне гения веднага след раждането си. По-късно Антидраконът надвива всички дракони и така ги принуждава да се укрият в дълбоките гори, а след това самият той изчезва.

Въпреки, че демоничното създание е изчезнало, оттогава драконите са принудени да се крият, за да оцелеят. В продължение на стотици години те спят, скрити под сянката на дърветата с надеждата, че един ден отново ще могат да дишат свободно. Някои от тях обаче успяват да се адаптират към такъв живот и затова не страдат, но всичките им дейности се ограничават до това да наблюдават облаците или да махат праха от опашките си.

Това обаче не важи за Файърдрейк - младият сребрист дракон, който не намира разбиране сред роднините си и се сприятелява с планинското духче Сорел и сирачето Бен. Заедно те решават да тръгнат срещу Човека, могъщо създание, което е завладяло света с помощта на мистериозен Интернет и технологии.

Файърдрейк е убеден, че някъде съществува Краят на Земята и това ще е най-сигурното място за драконите. Той знае, че трябва да намери това място и да даде възможност на всички дракони за нов щастлив живот. Търсенето на въпросния Интернет завежда дракона и приятелите му в човешкия свят, където те се сблъскват с истинския Властелин на драконите. Оказва се, че това е малко момче, което е замесено в кражби и живее в склад. За да избяга от мрачния си свят, момчето споделя на Файърдрейк, че знае къде се намира Краят на Земята. Така те заедно се впускат в едно наистина невероятно приключение...

"Повелителят на драконите" (Dragon Rider 2020) е пълнометражен анимационен фантастичен филм, базиран на едноименния роман на Корнелия Функе. Режисьор на филма е Томас Ешед. Главните герои на анимацията (в английската версия) са озвучени от Фреди Хаймор, Фелисити Джоунс, Патрик Стюарт и Томас Сангстър.