Отмъстителите: Краят / Avengers: Endgame (2019)

Отмъстителите: Краят Avengers: Endgame 2019

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.9 (10 votes)

Харесвате ли филма?

"Отмъстителите: Краят" (Avengers: Endgame 2019) е американски фантастичен екшън от 2019 година за екип супергерои на "Марвел Комикс". Филмът е режисиран от Джо Русо и Антъни Русо по сценарий на Джак Кърби.

След събитията във филма "Отмъстителите: Война без край" (2018), половината Вселена е унищожена. Три седмици по-късно Карол Денвърс, призована на помощ, спасява Небула и Тони Старк, плаващи в Космоса и ги транспортира на Земята. Към тях се присъединяват Черната вдовица, Хълк, Стив Роджърс, Ракета, Тор и Воинът.
Екипът започва да обмисля план как да отнеме Камъните на безкрайността от Танос, за да се опитат да върнат загиналите. Небула им разказва, че Танос може да бъде намерен на планетата Титан II. Ракета потвърждава думите й

Екипът от супер герои каца на планетата Титан II и напада Танос. Тор отсича ръката му с ръкавицата на безкрайността, но се оказва, че в нея няма камъни. Те са редуцирани до състояние на атоми от Танос. Тор обяснява това с факта, че камъните са изпълнили своята задача - те са коригирали Вселената и вече не са необходими.

Минават пет години. Човекът мравка Скот Ланг се завръща от квантовия свят. Ланг, изучавайки го стига до заключението, че в него са възможни пътувания във времето. Скот пристига в базата на Отмъстителите и споделя за откритията си на Стив и Наташа. Те на свой ред решават да потърсят помощ от Тони Старк, тъй като той е добре запознат с такива технологии. Първоначално Тони им отказва, страхувайки се да не изложи на риск семейството си, като се позовава на факта, че квантовата физика е много по-сложна, отколкото те си мислят. Не след дълго обаче Тони все пак се присъединява към героите и създава така наречения "хрононавигатор".

Успоредно с това другият герой във филма "Отмъстителите: Краят" - Брус Банер, след като успешно съчетава интелигентността си и размерите на Хълк в едно тяло, заедно с Ракета пристига в новия Асгард, (базиран в Норвегия) и се опитва да убеди Тор да се присъедини към мисията за реванш. Той неохотно се съгласява. Тони Старк същевременно сглобява работещ прототип на машината на времето, за да може да отидат в миналото и да върнат Камъните на безкрайността. Ще успеят ли да реализират мисията успешно? Отговор на това ще открием гледайки филма "Отмъстителите: Краят" (Avengers: Endgame 2019), който е и последна част финал на серията филми "Отмъстителите".