Обир със стил / Going in Style (2017)

Обир със стил / Going in Style 2017

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.7 (82 votes)

Харесвате ли филма?

Филмът "Обир със стил" е свободен римейк на знаменития комедиен филм от 1979 година, в който главните роли се изпълняват от класиците на ХХ век Джордж Бърнс, Ли Страсбърг и Арт Карни.
В "Обир със стил" на смяна на класиците идват трима съвременни класици, живеещи в XXI век актьорите Майкъл Кейн, Морган Фрийман и Алън Аркин, а историята е следната.
Един ден трима най-добри приятели-пенсионери решават да нарушат ритъма на монотонния си живот, за да не разчитат повече на социалните помощи. Джо, Уил и Ел са от онези възрастни хора, които не са могли да се реализират успешно в живота и да натрупат състояние. Поради тази причина, тримата са принудени да живеят заедно в едни малък апартамент в Ню Йорк. Единственото средство за съществуване са социалните помощи, предоставени от държавата. Накратко казано за Джо, Уил и Ел утрешният ден по нищо не се различава от вчерашния. През деня те седят на пейката в парка, където си разказват спомените, а някой път мъмрят децата и младежите. Всяка вечер гледат телевизия, пият бира и обсъждат любимото предаване. И така всеки ден, докато на единият от тримата не хрумва идеята да направят нещо невероятно и неестествено, с което да оставят следа в историята… да оберат банка. Така тримата старци-разбойници поставят началото на изблика на своя вътрешен бунт и недоволство и се впускат в едно голямо предизвикателство. Те са убедени, че преди да си отидат от този свят трябва добре да се позабавляват и да си тръгнат красиво. За тази цел обирът на банка, който са наумили да извършат, трябва да бъде най-перфектният в света, а след това да заминат в Лас Вегас. Тримата започват да кроят планове на съвършения обир. Само че, има един проблем… старците разбойници не умеят да боравят с оръжие!
Никой не е очаквал, че пенсионерите Джо, Уил и Ел са в състояние да разработят и реализират толкова дързък план. Дали е успешен? Предстои да разберем, гледайки филмът от 2017г "Обир със стил".