Моят творец / Archive (2020)

Моят творец / Archive 2020

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.2 (22 votes)

Харесвате ли филма?

Действието на филма Моят творец (Archive 2020) се развива през 2038 година. Млад учен на име Джордж Елмор (Тео Джеймс) живее сам в секретна лаборатория някъде в дивите гори на Япония. Той разработва робот с изкуствен интелект, еквивалентен на човешкия разум. След шест месеца ще приключи тригодишният договор с компанията, която го е наела, но засега той е представил само един прототип на бъдещия робот – J1. Междувременно Джордж има втори подобрен прототип J2 и завършва работата по третия, който е напълно антропоморфен - J3.

От ретроспекциите на филма "Моят творец" става ясно, че в навечерието на сключването на договора с компанията, Джордж и съпругата му Джулс попадат в автомобилна катастрофа, в резултат на която Джулс умира. Технологиите на компанията позволяват, помествайки останки на починали хора в специално хранилище, достъп до тяхното съзнание в срок до 200 дни, след това настъпва пълната смърт на разума. Понякога Джордж говори с Джулс през устройство, което прилича на телефон. Освен това той успява да дигитализира сигнала на съзнанието на жена си и всичките му роботи, (кръстени на първата буква от нейното име), се основават на нейния интелект: J1 е на ниво 5-6-годишно дете, J2 е на ниво 15-16-годишен тийнейджър, J3 има съзнанието на зряла жена. J2 вижда колко съвършена ще бъде J3 и ревнувайки от нея започва да саботира работата на Джордж, а накрая се самоубива, потапяйки се в езеро. Между другото, началството на Джордж не трябва да разбира, че е вградил съзнанието на починалата си съпруга в иновативния робот. Това трябва да остане в тайна на всяка цена.

Същевременно Симон, шефката на Джордж, която от време на време провежда видео разговори с него, разбира, че ученият е разработил нови прототипи на роботи, които не й показва. Освен това тяхната компания е съдена от "Архива", тъй като комисия е посетила наскоро базата на Джордж и е установила, че хранилището на Джулия е отваряно, което е строго забранено. Поради опасността от нахлуване в лабораторията, Джордж се впуска в последния етап от плана си. Ще успее ли да го реализира докрай? Всичко това ще видим във сантастичният филм от 2020г "Моят творец" (Archive).