Мортал Комбат / Mortal Kombat (2021)

Мортал Комбат

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.2 (139 votes)

Харесвате ли филма?

В центъра на сюжета на новия фентъзи-екшън "Мортал Комбат"
(2021) са хора, свързани с бойни клубове. Винаги е имало бойни турнири на най-добрите и усъвършенствани бойци, но съществува един най-важен турнир – този, в който се изправят един срещу друг най-добрите от най-добрите бойци. И този път няма изключения освен едно, че сега ще се бият не само майстори на своите бойни изкуства, но и отлъчени. Предстои епична битка между бойци и такива, които не приемат законите и честта на този свят, камо ли правосъдието на ринга.
За този турнир разбира един от детективите, който се занимава с издирването на тези кръвожадни същества, които са убивали хора, заради утеха на собствената си неадекватност. Детективът решава да разчисти сметките с тези изверги веднъж завинаги. Това може да стане чрез неговата хитра стратегия - като пусне на ринга подобен на тях убиец, който обаче не е убивал за утеха на собствената си неадекватност, а в името на честта, тъй като е вярвал, че по този начин чисти света от измет. Става дума за наемен убиец от най-безпощадния клан в Япония. Наемникът, който преди време се е предал доброволно на полицията приема предизвикателството, но не в замяна на свободата си, защото тя му е ненужна, а за да се изправи отново срещу най-големия си враг, когото е мислил че е убил преди време.
Историята в сюжета на "Мортал Комбат" от 2021 година е базирана на предходните филми и се развива в добре известната на всички вселена "Mortal Kombat".
Припомняме, че "Мортал Комбат" или както още е известна МК, е поредица видеоигри, излязла на пазара през 1992 година и от тогава не губи популярност. Към днешна дата са издадени 24 версии на играта. През 1995 и 1997 година се появяват първите филми по сюжети на тази свръх популярна игра. Филмът "Мортал Комбат" беше плануван да излезе на екран през 2020 година, но премиерата му е отложена за 2021 година. Предвижда се както излъчването му на кино екран, така и онлайн на платена платформа.