Момиче с потенциал / Promising Young Woman (2021)

Момиче с потенциал / Promising Young Woman 2021

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.9 (16 votes)

Харесвате ли филма?

Сюжетът на филма "Момиче с потенциал" (Promising Young Woman 2021) се върти около главната героиня Касандра (Кари Мълигън) – 30-годишна млада, умна и чаровна жена с потенциал. Нейното перспективно бъдеще като лекар обаче остава не реализирано, заради неприятен случай в живота й. Така тя се отказва от образованието си, продължава да живее с родителите си в Охайо и да работи в кафене. Каси води двойствен живот.

Неприятният случай от миналото е свързан с нейния съкурсник симпатичния Алекс Монро (Крис Лоуел), който е извършил посегателство срещу най-добрата й приятелка Нина Фишър. Медицинският колеж, в който са следвали двете момичета, както и местните правоохранителни органи се отказват да разследват случая. Така случаят на Нина потъва в небитието, но не и в съзнанието на Каси.

Всяка вечер Каси - главната героиня от филма "Момиче с потенциал", прекарва в барове и нощни клубове, където стои сама. Разбира се, абсолютно всеки път идва някой млад мъж да я заговори и тя му позволява да я откара при себе си у дома, а когато мъжът се опитва да се възползва от нейното "нетрезво" състояние, тя дава много сериозен отпор.

Един ден в кафенето, където работи Каси идва неин бивш съкурсник Райън Купър (Бо Бърнам), който я кани на среща. На една от поредните им срещи той й споделя, че Алекс ще се жени. Каси започва да разработва план за отмъщение на всички онези, които според нея са виновни за изнасилването на Нина. Първата с която тя се среща е Мадисън Макфий (Алисън Бри), нейна стара приятелка, която така и не е повярвала за случилото се с Нинаю. Каси напива Мадисън, като преди това наема мъж, който да я отведе в хотел. На следващия ден Мадисън оставя няколко гласови съобщения на Каси, че е разстроена и нищо не помни от снощи. Кой е следващият, на когото Касандра ще отмъщава? Предстои да разберем.

"Момиче с потенциал" (Promising Young Woman 2021) е криминален трилър от 2020 г., чиято премиера се състоя през 2021 г. Режисьор и сценарист на филма е актрисата Емералд Фенел. Интересен неин похват е смесването на напрегнат трилър с романтични забавни елементи.