Мистериозно убийство / Murder Mystery (2019)

Мистериозно убийство / Murder Mystery (2019)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.4 (21 votes)

Харесвате ли филма?

Сюжетът на филма "Мистериозно убийство" (Murder Mystery 2019) се върти около семейна двойка, която заминава на меден месец. Той се казва Ник Шпиц (Адам Сандлър) и е полицай, а чаровната му съпруга е фризьорката и се казва Одри (Дженифър Анистън). Двамата са от Ню Йорк и са класическа семейна двойка. Живеят в добро и лошо от 15 години, поради което вече трудно се понасят. Въпреки това Ник и Одри не могат един без друг.

Той постоянно лъже жена си, за да не я разстройва. Например, че работи като детектив, а всъщност неколкократно се проваля на изпита за тази позиция. Одри мечтае да посети Европа от много години, както Ник е обещал на сватбата им, но смята, че това никога няма да се случи. След вечерята по случай 15-та годишнина на брака им, Одри се скарва с Ник, който отново лъже, но този път, че вече е резервирал екскурзия до Европа. Той е принуден по най-бързия начин да организира импровизирано пътуване за жена си до Франция.

По време на дългия полет Одри се запознава с млад англичанин, виконт Чарлз Кавендиш (Люк Евънс), който кани семейство Шпиц да се присъедини към партито на семейната яхта, където ще има парти по случай предстоящата сватба на възрастния му чичо с бившата годеница на Чарлз. На борда на яхтата Одри и Ник се запознават с компанията на Чарлз, сред които е бившата му, (а сега настояща на чичо му) годеница Сузи Никамура (японски фотомодел), братовчеда му Тоби Куинс, знаменитата актриса Грейс Балард, бодигарда (полковник) Сергей, махараджата от Мумбай Викрам и автомобилния пилот – състезател на "Формула 1" Хуан Карлос Ривера и разбира се, със собственика на яхтата милиардера Малкълм Куинс (чичото на Чарлз).

Вечерта преди вечеря Куинс публично съобщава, че е събрал всички на яхтата, за да подпише ново завещание в тяхно присъствие, според което никой от няма да получи нищо, тъй като всички те се интересуват само от парите му. Затова единствената наследница щяла да бъде бъдещата му съпруга Сузи, защото, по думите му, само тя го обичала. Преди да подпише завещанието изведнъж лампите угасват. След няколко секунди, когато лампите отново светват всички виждат мъртвия Куинс на пода. Одри и Ник се превръщат в основните заподозрени за убийството на възрастния милиардер.

"Мистериозно убийство" Murder Mystery (2019) е американска криминална комедия от 2019 година, режисирана от Кайл Невачек. Сценарият на филма е написан от Джеймс Вандербилт. Във филма участват Дженифър Анистън, Адам Сандлър, Люк Еванс и други.