Лошите момчета / The Bad Guys (2022)

Лошите момчета / The Bad Guys (2022)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8 (68 votes)

Харесвате ли филма?

В центъра на сюжета на анимационния филм "Лошите момчета" (The Bad Guys 2022) е свят, в който съществуват хора и антропоморфни животни. Тук има и банда от известни престъпници: сръчният джебчия г-н Вълк, изкусният крадец на сейфове господин Змия, хладнокръвният майстор на маскировката мистър Акула, избухливият и мускулест господин Пирана и остроумният хакер от висока класа Мис Тарантула. Безмилостни и алчни за печалба, те държат целия град в страх, ловко действайки както по улиците, така и в домовете на жертвите си. Крадливият им талант се основава на усъвършенстваната техника и актьорски данни на повечето членове на престъпната група.

Един ден обаче се случва нещо напълно неочаквано. След поредният успешен обир, минавайки покрай възрастна жена, г-н Вълк е изкушен от съдържанието на дамската й чанта. Той посяга към нея, но вижда че възрастната жена е на път да падне по стръмните стъпала на дълго стълбище. Сграбчвайки чантата, той предотвратява фаталния инцидент. Вследствие на неволното спасяване на дамата, г-н Вълк печели признание от добрата жена и накрая чува невероятните думи: "Ти си толкова добър!", което го довежда до пълно недоумение. Добър ли е наистина?! От този момент нататък всичко в душата на този хищник се променя и у него се прокрадват странни мисли, а именно лошите момчета от неговата банда да станат добри.

Без да забелязва факта, че Вълкът говори сам със себе си на глас, той говори за това какво би се случило, ако светът престане да се страхува от неговата банда. Така той се опитва да убеди приятелите си да станат добри. След тези думи, те започват да мислят, че лидерът им се е ударил по главата. Въпреки това разбират, че спешно е необходим нов образ - пълно рестартиране и сбогуване със старите им престъпни навици. Така бандата получава рядък шанс да започне отначало.

"Лошите момчета" (The Bad Guys 2022) е американски компютърно-анимационен комедиен филм, продуциран от DreamWorks Animation. Филмът е режисиран от Пиер Перифел и е негов пълнометражен режисьорски дебют по сценарий на Итън Коен и Хилари Уинстън. Анимацията е базирана на едноименната поредица от детски книги, написана от Арън Блейбли, който от своя страна е изпълнителен продуцент.