Лигата на справедливостта: Режисьорската версия на Зак Снайдър (2021)

Лигата на справедливостта: Режисьорската версия на Зак Снайдър (2021)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.4 (100 votes)

Харесвате ли филма?

"Лигата на справедливостта: Режисьорската версия на Зак Снайдър" от 2021г е новият американски филм за супер-герои. Режисьор на филма е Зак Снайдър, който разказва фантастичната история на персонажите на Ди Си Комикс, събрани заедно в една глобална мисия. Сценарият е дело на Крис Терио и Зак Снайдър. В кинолентата с невероятно мощни ефекти участват Бен Афлек, Гал Гадот, Джейсън Момоа, Рей Фишър, Езра Милър, Хенри Кавил, Ейми Адамс и други.

Историята във филма започва в миналото. Преди хиляди години Дарксайд и неговите легиони от Парадемони се опитват да завладеят Земята, използвайки комбинираната енергия на трите куба-майка.
Нашествието е спряно от обединените сили на олимпийските богове, амазонки, атланти, хора и Зеленият фенер. След като армията на Дарксайд е прогонена, кубовете-майки са разделени и скрити в различни места на Земята.

Действието на филма "Лигата на справедливостта: Режисьорската версия на Зак Снайдър" се развива вече в наши дни. Смъртта на Супермен предизвика повторното пробуждане на кубовете и пристигането на Земята на Степният вълк, който е един от слугите на Дарксайд. Той се стреми да възвърне благоволението на своя господар, като събира кубовете заедно, за да образува "Единство". Степният вълк атакува Темискира и отнема един от кубовете-майка.
Същевременно кралица Хиполита предупреждава дъщеря си Даяна за идването на Степния вълк. Даяна съобщава новината на Брус Уейн, който вече е започнал да търси мета-хора, например Артър Къри, но той отказва да се присъедини към Лигата.

Този път Брус вербува Бари Алън, а Даяна намира Виктор Стоун, който се присъединява към Лигата въпреки колебанията си. Колебанията на Стоун приключват в момента, в който той разбира, че неговият баща д-р Сайлъс Стоун и още няколко сътрудника на S.T.A.R. Labs са отвлечени от Парадемоните, които търсят кубовете, предназначени за човечеството. Сформираният екип от супер-герои получава информация от полицейския комисар Джеймс Гордън, който ги насочва към леговището на армията на Степния вълк в изоставен тунел под пристанището на Готъм. Така Лигата успява да спаси заложниците, но след случайно попадане на ракета в една от стените на тунела, той започва да се пълни с вода. Ще оцелеят ли супер-героите? Предстои да разберем гледайки фентъзи филма от 2021г "Лигата на справедливостта: Режисьорската версия на Зак Снайдър".