Към звездите / Ad Astra (2019)

Към звездите / Ad Astra 2019

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.4 (14 votes)

Харесвате ли филма?

Фантастиката "Към звездите" (Ad Astra 2019) може би е един от малкото добри фантастични филми за последните 10 години и единственият достоен в този жанр за 2019 година. Филмът "Към звездите" е изключително съдържателен, смислен и медитативен. Кинолентата кара зрителя да се замисли върху такива въпроси, като: Кои сме и защо сме тук, докъде ще стигне човечеството с потребителското си мислене, какви последствия го очакват в резултат на безразсъдните действия по отношение на самите себе си, към другите, към планетата ни и винаги ли децата носят отговорност за действията на родителите си?

Сюжетът във филма "Към звездите" се върти около главния герой – астронавта-майор Рой Макбрайд (Брад Пит), който е изпратен в Космоса, за да разбере какво се случва там и да потърси баща си Клифърд Макбрайд (Томи Лий Джоунс), който е изчезнал преди 16 години по време на експеримент в космическото пространство. Сега последствията от този експеримент заплашват много сериозно Слънчевата система, а съответно и Земята. Майор Рой Макбрайд е известен и уважаван от НАСА за неговата уникална способност да контролира емоциите си - пулсът му никога не надвишава 80 удара. Но всъщност само на пръв поглед той изглежда хладнокръвен, а в действителност е изключително интелигентен и сензитивен човек, изгубил себе си някъде в пространството на Космоса и собствените мисли и чувства.

По това време Земята и другите планети от Слънчевата система са в голяма опасност, заради изхвърляния на странни емисии от висока енергия, вероятно антиматерия, наречена в пресата "Импулс". Изхвърлянето разрушава антената, която в същото време достига горните граници на атмосферата. Става дума за антена за търсене на извънземен живот, която се намира на повърхността на Земята. Този инцидент за малко да доведе Рой до гибел. Ръководителите на НАСА и Космическите войски на САЩ свързват тази мистериозна активност в Космоса с бащата на Макбрайд - Клифърд, който е смятан за загинал преди 16 години по време на изследователска космическа мисия, насочена към границата на Слънчевата система.

Според тях Клифърд не е загинал, а неговата мисия – проектът "Лима" всъщност е дълбоко засекретен. Но от кораба на проекта е получен сигнал за тревога, след което започват изхвърлянията. За да се опита да изследва природата на катаклизмите Рой Макбрайд трябва да отиде първо на Луната, след това на Марс.
Ще оцелее ли Рой по време на тази важна мисия и каква е истината за баща му? Гледайте!

Режисьор на уникалната кинолента "Към звездите" е Джеймс Грей, а холивудската легенда Брад Пит отново покорява с таланта си и невероятната дълбочина на актьорската игра. В ролите ще видим и незабравимите Томи Лий Джоунс и Лив Тайлър.