Коледно парти / Office Christmas Party (2016)

Коледно парти / Office Christmas Party (2016)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.9 (12 votes)

Харесвате ли филма?

"Коледно парти" (Office Christmas Party) е американска комедия от 2016 година за безпрецедентно корпоративно парти, което излиза извън контрол. Филмът е режисиран от Джош Гордън и Уил Спек. Сценарият е на Лора Солон и Джъстин Мален.

Каръл и Клей са брат и сестра. След смъртта на баща им се налага да поемат юздите на голяма семейна корпорация. Клей (Ти Джей Милър) е небрежен млад мъж, докато Каръл (Дженифър Анистън) е истинска бизнес дама с безупречен търговски нюх. Положението в корпорацията не е розово и Каръл е изключително недоволна от това. Тя вече е закрила няколко отдела в различни щати и сега идва ред на клона, който ръководи брат й Клей. За да спаси отдела си и огромния екип, Клей започва да търси изход от ситуацията. Разговорите със сестра му по този въпрос не водят до никакъв положителен резултат. Нещо повече Каръл поставя един единствен и почти невъзможен за реализиране ултиматум - отделът на Клей да сключи договор с крупния клиент Уолтър Дейвидсън. Сделката с Дейвидсън ще носи по 40 милиона щатски долара годишно.

Клей и неговият съдружник Джош заедно със служителите им от финансовия отдел започват да кроят план как да спечелят клиента. Екипът стига до извода, че само едно грандиозно коледно парти може да спаси положението. Същевременно Каръл отменя всички празненства в отделите с цел икономия. Клей обаче започва организацията на коледното парти в неговия отдел и кани Уолтър Дейвидсън (Кортни Б. Ванс) на купона, защото единственият начин да се запази отделът е като се сключи договор с Дейвидсън няколко часа преди коледното парти.

Клей никога не е разбирал от бизнес за разлика от сестра си Каръл, но за сметка на това знае как се организират партита. Той хвърля цялата си енергия, за да впечатли потенциалния клиент като демонстрира своята супер грижа към служителите си. Планът е добър, но още в самото начало на партито става ясно, че офисът просто няма да оцелее... Партито в крайна сметка драматично излиза извън контрол.