Игра на спомени / Reminiscence (2021)

Игра на спомени / Reminiscence 2021

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.3 (34 votes)

Харесвате ли филма?

Действието на филма "Игра на спомени" (Reminiscence 2021) се развива в близко бъдеще в Маями. Поради глобалното затопляне градът много се е променил, а значителна част от него се намира под вода. Освен това целият свят е във война. Бъдещето не предвещава нищо добро и затова хората започват да живеят в миналото. Така спомените се превръщат в начин на живот за хората и няма по-голяма зависимост от това.
Частният детектив Ник Банистър (Хю Джакман) помага на клиентите си да възстановят заветните си спомени. Той дори успява да ги оставя за по-дълъг момент в щастливите им мигове. Банистър използва специална технология, за да намери правилните моменти в човешката памет с цел клиентът да може отново да преживее миналото и да запомни нещо важно.
Един ден спокойният работен ритъм на главния герой от филма "Игра на спомени" е нарушен от мистериозна непозната, новата му клиентка Мей (Ребека Фъргюсън). Тя идва в офиса на Ник с една елементарна молба – да й помогне да си спомни къде е оставила ключовете си. Незабелязано между двамата се изгражда реална пълноценна връзка. Главният герой е истински влюбен в Мей. Но колкото по-дълбоко изследва спомените й, толкова по-объркващо става миналото на Мей, докато един ден жената изчезва безследно. Ник прекрасно разбира, че хората не изчезват просто така. За да може да разбере къде се намира тя, му е необходимо първо да разбере къде е била преди. Бяга ли от миналото си или се стреми да се срещне с него? Коя е Мей сега и коя всъщност е била преди? Познавал ли я е изобщо? Това са все въпросите, които занимават главния герой. На Ник предстои не само да тръгне да търси своята любима, но и да извади на повърхността кирливите ризи на едно влиятелно престъпно семейство, замесено в търговия с наркотици и поредица от поръчкови убийства. Палежи, подкупи, престъпления - хората пазят своите тайни…
Възможно ли е човек да се изгуби в спомените, но и да намери достатъчно вяра в собствените си чувства, за да продължи да живее? Предстои да разберем.
Филмът "Игра на спомени" (Reminiscence 2021) е американски фантастичен трилър на режисьорката Лиза Джой, заснет по сценарий, написан от самата нея. Това е пълнометражен режисьорски дебют на Джой. Във филма участват Хю Джакман, Ребека Фъргюсън, Клиф Къртис, Анджела Сарафян, Танди Нютън, Брет Кълен, Натали Мартинез, Даниел У и други.