Замръзналото кралство: Коледа с Олаф (2017)

Замръзналото кралство: Коледа с Олаф (2017)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 9.7 (3 votes)

Харесвате ли филма?

"Замръзналото кралство: Коледа с Олаф" е анимационен филм, в която се разказва за двете принцеси Елза и Анна. Техният живот, никога не е бил лек. Първо, двете момичета преживяват тежка травма от загубата на родителите си. В резултат на това по-голямата сестра Елза не успява да овладее магичните си способности и от страх да не навреди на сестра си и на цялото кралство, се затваря в стаята си. Принцесата затваря и портите на замъка за поданиците си. Но ето че след много време студена пауза настъпва момент, в който двете момичета отново общуват и сякаш вече нищо не ги застрашава, както и хората в кралството.
Главните героини от филма "Замръзналото кралство: Коледа с Олаф" решават да отбележат наближаващата Коледа с грандиозен празник. Портите на замъка са отворени отново и всички са поканени на тържествен пир. Принцесите Анна и Елза канят жителите на кралството с надеждата, че те ще дойдат и с удоволствие ще отпразнуват заедно Рождество Христово. Но всичко може да се случи по съвсем различен начин, тъй като сестрите след много години уединение, нямат достатъчно знания за празника и коледните традиции. Всичко това може да доведе до там, че Коледата да бъде провалена не само за сестрите, но и за жителите на Арендел.
И ето празникът наближава, време е да се започне празнуването, но още след първите удари на часовника в полунощ изведнъж всички гости започват да се разотиват. Както се оказа всяко семейство в кралството има свои коледни традиции: някой пече питка и коледни сладки, друг вари каша за троловете в гората, възрастна двойка плете чорапи за любимите си внуци, а други се събират на коледната трапеза и си подаряват подаръци. Само двете принцеси си нямат никаква семейна коледна традиция. И тук се намесва снежният човек Олаф и неговият елен Свен. Двамата разкриват на Анна и Елза невероятни коледни традиции. Те започват да обикалят всяка къща в кралството и така спасяват духа на Коледата.
"Замръзналото кралство: Коледа с Олаф" е късометражна анимация на режисьорите Кевин Дитерс и Стиви Вермърс. Сценарият е на Крис Бак, Дженифър Лий и Жаклин Шафър. В озвучаването на забавната коледна анимация участват: Кристен Бел, Джонатан Гроф, Джош Гад и други