Дивото зове / The Call of the Wild (2020)

Дивото зове / The Call of the Wild (2020)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.6 (120 votes)

Харесвате ли филма?

"Дивото зове" е американски приключенски филм, заснет по едноименния роман на легендарния писател Джек Лондон. На екрана оживява една невероятна история с главните герои Джон Торнтън (Харисън Форд) и кучето Бък. Режисьор на филма е Крис Сандърс, а сценарият е на Майкъл Грийн. В кинолентата участват още Брадли Уитфорд, Кара Ги, Карън Гилън и други.

Действието на филма "Дивото зове" (The Call of the Wild 2020) се развива по време на прословутата златна треска през XIX век в Америка. Голямото и игриво куче Бък - кръстоска между санбернар и шотландско коли, живее щастливо в Санта Клара, Калифорния в дома на своя стопанин съдията Милър (Алекс Соловиц). Поради безразсъдния характер на Бък, Милър изхвърля домашния си любимец зад вратата. На улицата доверчивият Бък бързо става жертва на отвличане от продавачи на кучета и изпратен на голям товарен кораб в Аляска, където е жестоко малтретиран от работници.
Един ден в Юкон Бък връща падналата на земята хармоника на възрастния златотърсач Джон Торнтън (Харисън Форд). След това кучето е продадено на пощальона Перо (Омар Си) и неговата помощница Франсоа (Кара Ги). Двамата пътешестват с кучешки впрягове, като разнасят писма през Юкон.

Същевременно Бък се запознава с другите кучета включително със злобното хъски водач Шпиц. По време на преходите Бък печели лоялността и доверието на Франсоа и другите шейни кучета, което вбесява Шпиц и между тях започва война за лидерство. В края на краищата Бък побеждава лидера Шпиц, оставяйки го опозорен пред глутницата. Заради този непоносим факт Шпиц бяга в гората, за да не се връща повече при глутницата. Перо неохотно замества Шпиц с неопитния Бък на лидерското място. За голяма радост на Перо скоростта и силата на Бък позволява шейната да се движи много бързо и навреме да доставя пощата на хората. В един момент Торнтън връчва на пощальона плик с писмо, в което той пише на бившата си съпруга, разказвайки за чувствата си към покойния им син.

Един ден Перо получава известие за уволнението си и продава кучешката шейна с кучетата на безпринципния авантюрист Хал (Дан Стивънс), който в компанията на Мерцедес (Карън Гилън) и Чарлз (Колин Уудъл) отива да търси злато. Хал експлоатира кучетата до изтощение, пътувайки с много тежък товар. Същевременно Торнтън настига златотърсачите, спасява и взема със себе си Бък. Как ще завърши тази невероятна история? Предстои да разберем гледайки филма "Дивото зове" (The Call of the Wild 2020).