Джиу-джицу / Jiu Jitsu (2020)

Джиу-джицу / Jiu Jitsu (2020)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.7 (62 votes)

Харесвате ли филма?

"Джиу-джицу" (Jiu Jitsu 2020) е американски фентъзи екшън от 2020 година. На Земята съществува специален отряд – древен Орден на Джиу-джицу. В продължение на няколко хиляди години той защитава земният свят от злото, стремящо се да завладее човечеството. В продължение на много години са се провеждали мащабни битки в тайна от обикновените хора, но сега, когато равновесието е на път да бъде нарушено, е време за разкриване. Главният герой Джейк (Алън Муси) е загубил паметта си в резултат на падане от голяма височина и не може да обясни как точно се е озовал на върха на скалата. Скоро става ясно, че той е централният герой на може би най-голямата битка срещу световното зло.

Историята във филмът "Джиу-джицу" (Jiu Jitsu 2020) започва с бягство. Джейк проправя път през клоните на дърветата, за да избяга от неизвестен преследвач. Метални снаряди от извънземен произход летят подире му, готови да нарежат тялото му на парченца, но Джейк няма време да мисли за опасността – той просто не спира да бяга. Когато пред него се открива пропаст, Джейк скача без да се замисля дори за секунда, като се надява там ниско долу да има вода, която да поеме тялото му и до го спаси по този начин. В последствие се оказва, че има вода, но под повърхността й е пълно с остри скалисти камъни. Когато Джейк пада от голямата височина удря главата си в коралов риф. Главният герой оцелява, но губи паметта си. Малко по-късно го намира една жена. Тя зашива раните му и го изпраща в близката военна база, тъй като униформата и екипировката му, които намира доста, приличат на войнишки.

Когато Джейк вече се намира във военната база момиче на име Майра (Мария Авгеропулос) отчаяно се опитва да разбере, откъде е дошъл и от какви чудовища се е опитвал да избяга. Но Джейк с нищо не може да помогне защото не помни нищо за себе си. Съвсем скоро започва истински лов за мъжа - оказва се, че той е нужен не само на Майра, но и на мистериозния Орден, който от векове е ангажиран да защитава човечеството от извънземно нашествие.

Джейк научава за своята значимост, но не може да си спомни какво точно му се е случило. Тогава мистериозен учител (Никълъс Кейдж) взема ситуацията в свои ръце и тук започва най-интересното, което филмът "Джиу-джицу" (Jiu Jitsu 2020) ще ни разкаже.