Господарката на злото 2 / Maleficent: Mistress of Evil (2019)

Господарката на злото 2 / Maleficent: Mistress of Evil (2019)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.7 (38 votes)

Харесвате ли филма?

"Господарката на злото 2" (Maleficent: Mistress of Evil 2019) е американски 3D фентъзи филм на Walt Disney Pictures с участието на Анджелина Джоли.

Изминали са 5 години от смъртта на крал Стефан и изцелението на принцеса Аврора (Ел Фанинг) от проклятието, изпратено от Злодеида (Анджелина Джоли). Сега бъдещата кралица управлява обединеното царство на феите и хората, а Злодеида действа като защитник на Заблатените блата, където освен феи живеят и други магични същества. В съседното кралство Улстед, където живеят хора, Злодеида е смятана за истинска злодейка. В същото кралство живее принц Филип. Той предлага на младата принцеса Аврора сърцето и ръката си, като я моли да се омъжи за него. Момичето се съгласява, защото от този брак ще се укрепи още повече съюзът между Приказния народ и човеците.

Диавал - верен слуга на Злодеида, чува разговора на влюбените и предава тази новина на своята господарка. Тя се противопоставя на този съюз, тъй като за нея любовните истории винаги завършват зле. Аврора се опитва да убеди Злодеида, че греши. Но красивата жена, станала някога жертва на предателство, поради което сърцето й се е превърнало в камък, не променя мнението си.

Един ден Злодеида и Аврора са поканени на вечеря при принц Филип и родителите му - крал Джон и кралица Ингрид. Злодеида пристига на вечерята в качество на майката на Аврора. Красивата фея с каменното сърце обаче има лошо предчувствие за истинските намерения на кралица Ингрид. На вечерята Ингрид се опитва да провокира Злодеида, като й дава опасни за нея метални прибори за хранене. На всичкото отгоре споменава за проклятието за Вечния сън, което някога е изпратила на Аврора. Ингрид също така открито обвинява красавицата за убийството на двама мъже, които за последно са видени на блатистата местност. Злодеида се опитва да запази самообладание, но го губи и използва магията си, за да покаже, че не желае този брак. И тук започва най-интересното. Гледайте!

Режисьор на филма "Господарката на злото 2" (Maleficent: Mistress of Evil 2019) е Йоахим Рьонинг, а сценарият е на Мика Фицерман-Блу, Линда Улвъртън и Ноа Харпстър. Във филма участват Мишел Пфайфър, Анджелина Джоли, Лесли Манвил, Джуно Темпъл, Ед Скрейн, Харис Дикинсън, Сам Райли, Робърт Линдзи, Ел Фанинг, Чиуетел Еджиофор, и други.