Вещиците на Роалд Дал / The Witches (2020)

Вещиците на Роалд Дал / The Witches (2020)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.1 (15 votes)

Харесвате ли филма?

"Вещиците на Роалд Дал" (The Witches 2020) е американска фентъзи комедия за приключенията на седемгодишно момче, което се противопоставя на цял клан вещици. Действието на филма "Вещиците на Роалд Дал" (The Witches 2020) се развива през далечната 1967 година. В разгара на Коледата 7-годишно момче губи родителите си. Попечителството над детето поема баба му. Тя взима внука си да живее при нея в малкото градче от селски тип Демополис, което се намира в щата Алабама в САЩ.

По разбираеми причини детето се намира в постоянна тъга по родителите си. Баба му прави всичко възможно, за да направи живота му по-ведър и пъстър, като включва всевъзможни забавления - танци, песни, грижа и вкусна храна. Но внукът й все така остава тъжен и без настроение. След всичките си опити бабата решава да направи на любимия си внук необичаен подарък. С надеждата, че един домашен питомец ще промени състоянието на детето тя му подарява мишле.

Един ден в местния хранителен магазин момчето среща много странна жена, която по някаква причина го извика при себе си. Когато момчето застава до жената, от дрехата й изпълзява змия и това уплашва главният герой. Момчето споделя на баба си за срещата със странната жена в магазина. Тя веднага разпознава вещица в жената с капелата и ръкавиците до лакътя. Някога тя също е срещала такава жена. Това е станало, когато е била малко момиченце. Тогава тя е станала свидетел как вещицата превръща нейната приятелка и съседка в пиле. По думите на бабата, вещиците много обичат да превръщат децата в животни.

Грижовната баба отвежда внука си в морски курорт, за да е далеч от вещицата. Но за съжаление в хотела, в който те отсядат се намира и Висшата Вещица (Ан Хатауей), която организира събитие, на което събира своите приятелки вещици от цял свят. Главният герой не иска да го превърнат в мишка и затова решава да се изправи срещу тях.

Приключенската кинолента "Вещиците на Роалд Дал" (The Witches 2020) е режисирана от Робърт Земекис по сценарий, написан от него съвместно с Кения Барис и Гилермо дел Торо. Във филма участват Джазир Бруно, Крис Рок, Кристин Ченоует, Октавия Спенсър, Ан Хатауей, Стенли Тучи и други.