Брачна история / Marriage Story (2019)

Брачна история / Marriage Story (2019)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.5 (133 votes)

Харесвате ли филма?

Филмът "Брачна история" (Marriage Story 2019) е американска драма от 2019 година и разказва историята на семейна двойка, която преминава през тежък развод. Сюжетът се върти около главните герои Чарли Барбър (Адам Драйвър) и Никол Барбър (Скарлет Йохансон). Чарли е блестящ театрален режисьор в Бродуей, а Никол е бивша телевизионна актриса, която сега играе в постановка на Чарли. Двамата имат криза в отношенията и се опитват да спасят брака си като посещават семеен психолог. В един момент обаче на Никол дотяга работата с психолога, което тя възприема като удължаване на агонията пред пълния крах и се отказва. Тя получава главната роля в телевизионен пилотен проект в Лос Анджелис и решава да напусне театъра. Така Никол временно заминава със сина им Хенри при майка й в Западен Холивуд. Чарли остава в Ню Йорк тъй като в театъра предстоят още постановки.

Един ден докато лети за Лос Анджелис при семейството си, мъжът получава пакет с документите за развод, подготвени от Никол. Чарли се надява двамата с нея да се разберат приятелски по въпросите, свързани с развода, но това така и не се случва. Всеки от тях наема скъп адвокат, който да защитава интересите им. Всичко това отнема изключително много нерви и финанси, а основната борба между двамата е за сина им Хенри. Чарли наема апартамент в Лос Анджелис за да е по-близо до семейството, а и за да подсили позицията по точката за попечителство от закона, по съвет на адвокатката му Берта.

По-късно обаче, когато не може да се намери компромис и мирен диалог с Никол и адвокатката й Нора, Берта го съветва да се откаже от апартамента в Ню Йорк, което огорчава Чарли. Той се отказва да го направи и уволнява Беатрис. Как ще завърши тази история? Предстои да разберем. В кинолентата "Брачна история" (Marriage Story 2019) участват Адам Драйвър, Скарлет Йохансон, Лора Дърн, Рей Лиота, Мерит Уивър и други.