Батман / The Batman (2022)

Батман / The Batman (2022)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.7 (90 votes)

Харесвате ли филма?

Филмът "Батман" е дългоочакван американски екшън, заснет по едноименната поредица на Ди Си Комикс. Режисьор на новия филм е Мат Рийвс, който също така участва в написването на сценария заедно със сценаристите Бил Фингър и Боб Кейн. В главната роля ще видим известния британски актьор Робърт Патинсън.
Ролята на Жената котка се изпълнява от красивата актриса Зоуи Кравиц, която е дъщеря на легендарния актьор-музикант Лени Кравиц.
Действието във филма Батман / The Batman (2022) се развива във времена, когато е настъпил моментът истината да възтържествува. Враговете на Брус Уейн, известен като Батман вече са достатъчно известни. Те неспирно предизвикват истински хаос в Готъм сити.
Нашият супергерой е известен детектив и сега се е заел със задачата да разследва серия жестоки убийства, а всеки от враговете му е заподозрян за тях.
Със сигурност в този филм няма да наблюдаваме историята за произхода на главния герой, но ще го видим във фаза на начинаещ борец за справедливост. По пътя си към истината младият Батман ще срещне известните си противници като Пингвина, Жената котка, Кармин Фалконе и Ридлер.
Батман обаче няма де е сам в борбата си срещу неприятелите. Той ще получи силна подкрепа от комисаря Гордън, а също от неговия доверен иконом в пещерата на прилепа Алфред.
Отново ще наблюдаваме впечатляващи ефекти, напрягащи екшън сцени с неочакван развой и със сигурност адреналинът на зрителите ще подскача на макс.
Според изтеклата информация за филма, новият "Батман" няма да е част от DC Вселената, а ще е начало на нова трилогия. Британецът Πaтинcън пoлyчил poлята на Батман в пъpвия снимачен ден на новия екшън Teнeт (2020). А кoгaтo актьорът зaпъpви път oблякъл ĸocтюмaнa Батман споделил, чe в него се чувства истински мoгъщ. Следва да се отбележи, че ролята на загадъчния герой наистина изключително много подхожда на британския актьор.
Ще пребори ли враговете си? Ще възтържествува ли справедливостта най-накрая? Предстои да разберем гледайки Батман / The Batman (2022).